Parasta on yhteinen matka

Näin summaa perustamperelainen Erkki Ropo, 69, ja avaa ajatusta elämän pituisena mottonaan: ”Elä elämäsi niin, että ympärilläsi olevien ihmisten on hyvä olla!”

Erkki  on aktivoitunut vertaistukeen ja Tampereen Sydänyhdistyksen monipuoliseen, hyvää tekevään  toimintaan.

- Vapaaehtoistyön tekeminen juuri nyt on tärkeää koska olen itse saanut aikanaan paljon mm. vertaistukea. Toimin Tampereen Sydänyhdistyksen hallituksessa ja sen talousvaliokunnassa. Rytmiryhmä on sydänyhdistyksen yksi toimiva vertaistukiryhmä, olen siinä mukana yhtenä vetäjänä.

Erkki on vielä vuoden loppuun, suunnitelmiensa mukaan, mukana työelämässä. Yhdistyksen toimintaan osallistumisen lisäksi hän ehtii olla mukana muussakin hyväntekeväisyydessä ja valmistautua näin päivätyön loppumisen myötä tulevaan ”luppoaikaan”.

-  Laulan Tampereen Harmonikkaorkesterin solistina. Esiintymisemme ovat konserttimuotoisia tai parin tunnin tansseja vanhusten palvelukeskuksissa ja eri toimintakeskuksissa. Lisäksi toimin valtakunnallisessa hyväntekeväisyysyhdistyksessä joka kerää varoja hädässä olevien vanhusten auttamiseksi.

Dramaattisen kokemuksen myötä Erkki hakeutui mukaan toimintaamme ja muistelee kohtalon hetkiään.

-  Sydämellinen hetki oli silloin kun heräsin Tampereen Sydänsairaalassa yöllisen infarktin ja sydämenpysähdyksen jälkeen. Kun minulle kerrottiin mitä oli tapahtunut, tajusin, että olin elossa!

Äkkipysähdys, sydänpysähdys sai Erkin punnitsemaan elämänarvojaan uudesta näkökulmasta.

- Tajusin, että elämässä on muutakin kuin työnteko. Kolme vuotta sitten vähensin esittelemieni mallistojen määrää, kevensin painolastia ja hiljensin vauhtia. Haaveissa on jäädä myyntimiehen työstä kokonaan eläkkeelle 48 vuoden matkustamisen jälkeen vuodenvaihteessa.

- Mutta matka, liki puolisatainen vaimon kanssa jatkuu. Parasta yksityiselämässä on tällä hetkellä rauhalliset aamut. Kahvinkeitto ja puuro, Aamulehti - ja vaimo.

Kuva: Valokuvaamo Luova, Irina Kolomijets