Pääskysestä ei päivääkään

Toiminta • 24. Toukokuuta 2018

Kevätkausi oli toiminnassamme onnistunut. Perinteisten kerhokokoontumisten lisäksi olimme monessa mukana.

Lavis, letkeä tanssi, jatkui koko kevään. Kokosimme miessakkia, mutta toistaiseksi toiminta ei ottanut tulta. Virelän Sydänviikon tanssit onnistuivat mainiosti. Arttelin avoimien ovien päivään osallistuimme myös. Retki eduskuntaan oli onnistunut.

Sampolan luennot keräsivät kiinnotunutta yleisöä runsaasti paikalle. Sydänaiheet kiinnostavat aina. Kevään viimeisen yleisöluennon aiheena oli "Sepelvaltimotaudin ehkäisy".

Sydänviikolla oli tanssien lisäksi perinteisesti muutakin toimintaa. Viidessä apteekissa tavoitettiin puolentoistasataa ihmistä, joille tarjottiin terveysneuvontaa ja -mittauksia.

Kokskikeskuksessa esiteltiin näyttävästi defibrillaattorin käyttöä 21.4. Tampereen-Kissanmaan Rotaryklubi kerää rahaa defibrallaattoriin ja kutsui yhteistyökumppaneikseen Hämeenmaan Sydänpiirin ja yhdistyksemme. Defibrillaattori pelastaa sydänkuolemalta!

Sydänmerkki-tuotenäyttely Koskikotikeskuksessa viritti kysymyksiä ja keskustelua ravinnon merkityksestä. Nelisenkymmentä talon asukasta ehti tutustumaan näyttelyyn.

Uusia vertaistukihenkilöitä koulutettiin toukokuussa Imatralla. Yhdistyksestämme osallistuivat Maire Telenius, Niina Posti ja Pekka Lahtinen.

Kokemusasiantuntija Erkki Ropo oli yhdessä piirin Jaana Niemelän kanssa vetämässä kolmipäiväisen kurssin aiheena  "Elämää sepelvaltimotaudin kanssa".

Unelmien Liikuntapäivä Taivalpirtille yhdessä Tampereen Taivaltajien kanssa oli ensimmäinen kokeilu. Monenlaista luontoilua ja myös lapsille omaa toimintaa. Nuotiolla makkaran paistoa ja leppoisaa oleskelua. Haitarimusiikki ja tunnelmaan sopivat laulut antoivat päivään potkua.

Terveyspisteellä riitti mitattavia: sykkeet ja paineet olivat ehkä laskemaan päin luonnonrauhassa. Yhteistyö sujui ja pohdittavaksi jää, jatketaanko ensi vuonna samaan malliin.

Kesällä säännölliset tapaamiset ovat "katkolla", mutta heti elokuun leppeiden iltojen myötä palaamme sydämelliseen toimintaan.

Leppoisaa ja reipasta kesää kaikille!