Sydänkerho 

Tervetuloa kerhoomme joukkoon iloisten ihmisten.

Täällä sä tuttuja tapaat, täällä on sanakin vapaa.

Joskus kun elämä kenkuttaa, aina jostakin kolottaa.

Vaan täällä ne murheetkin haihtuu ja kahvikultakin maistuu.

Sydänkerhon tunnuslaulu toivottaa tutut ja uudet tulokkaat reippaasti mukaan tapaamisiin. Koska kerho on toiminut jo yli 40 vuotta on sen monimuotoisessa toiminnassa myös joitain perinteitä, joita vaalitaan. Onpa toiminnassa vielä vahvasti mukana kerhon perustaja Helena Numminenkin!

Parituntisen kokoontumisen aikana keskustellaan, lauletaan ja kuullaan alustuksia. Muutaman kerran vuodessa lähdetään retkelle, tehdään pieniä matkoja ja poiketaan teatterissa. Jokainen kerhotapaaminen huipentuu suun mukaiseen kahvitteluun.

Joskus kun elämä kenkuttaa, aina jostakin kolottaa.

Vaan täällä ne murheetkin haihtuu ja kahvikultakin maistuu.

Kerhon tarkoituksena on säännöllisissä kokoontumisissa jakaa mukavaa yhdessäoloa, iloisuutta ja aktivoitumista. Kerhossa lauletaan, pidetään tietovisailuja, tuolivoimistellaan, pidetään yllä erilaisia muistia yllääpitäviä harjoituksia, kuullaan runolausuntaa jne. Lisäksi kerholaiset voivat ehdottaa omaakin ohjelmaa; joku  on lukenut jotakin jonka haluaa jakaa  tai  kertoa mieltä ilahduttaneista kokemuksista. Sana on vapaa! Lisäksi yritämme kerran kuukaudessa saada  asiantuntijan tai luennoitsija kertomaan ajankohtaisista,  meitä koskettavista tai elämänlaatuun liittyvistä  asioista.

Sydänkerho kokoaa tapaamisiinsa viikottain liki 40 uskollista osallistujaa. Uudet tulokkaat ovat aina tervetulleita tutustumaan - ja toivottavasti pitempäänkin viihtymään kerholaisten seurassa, aktiivisena kerholaisena.

Kahvilaulu on kerholaulun lisäksi tapaamisissa heläytetty piristys. Vuosien myötä siitä on tullut osa traditiota, joka on aina mukava laulaa ja kuulla. Kerhotapaamiset aloitetaankin nykyisin kahvituksella, joka luo välittömän ja vilkkaan keskustelun sekä yhteyden tunteen. 

Kerhotapaamiset  ovat  aina maanantaisin klo 11-13, syyskuun alusta toukokuun loppuun,  osoitteessa Kuninkaankatu 36 (Tampereen Invalidien kerhohuoneisto).

Yhteyshenkilönä toimii Maire Telenius puh. 0400-132 406.